Tema 2017: Vasaloppet!

 Schema och mer info hittar du här!

Mottagningen på Umeå universitet finns till för att välkomna nya studenter och ge dem en bra start på studielivet. Vi har därför strikta regler mot alla förnedrande aktiviteter och alkoholhets. Alla är välkomna att delta under mottagningen, och poängen är framförallt att ha kul!

Hej alla blivande journalister, mkv:are och kursläsare. Vi vill inledningsvis välkomna er till Umeå universitet och mottagningen 2017!

Mottagningen handlar om din första tid som studerande i Umeå. Under dina första två veckor har vi faddrar ordnat och planerat en rad olika aktiviteter för dig och alla andra nya studenter, så att ni på bästa sätt ska känna er välkomna. Varje aktivitet kommer vara värd ett visst antal poäng där slutligen den faddergrupp som samlat flest kommer bli tilldelad ett prestigefullt pris. Målet med mottagningen är att bidra till några av dina roligaste och bästa minnen under din utbildning/kurs.

En mottagning kan ses som en tradition i den akademiska världen, en form av ”jippo” som beroende av institution och program får olika innebörder. Somliga program följer strikta ramar och traditioner, medan andra (läs vi) väljer att fokusera på det viktiga: att skapa sammanhållning, lära känna nya människor och ha roligt. Under mottagningen kommer aktiviteter anordnas, fester arrangeras och skönt häng att erbjudas.

Ovan finner du ett schema för de aktiviteter som kommer att genomföras under mottagningen. Ingen av aktiviteterna är ett måste men självklart vill vi faddrar att du ska vara med på så mycket som möjligt. Vi tror att du kommer ha oerhört roligt och det kommer hjälpa dig och dina nya klasskamrater att få en perfekt start på studielivet samt skapa en god sammanhållning i klassen.

Ha så kul och lycka till!